Про це він розповів у програмі «Розвилка».

«Скільки існує держава, стільки існує корупція, скільки існує державний апарат і бюрократія, вони завжди ідуть поруч із корупцією. І це вже десь протягом 2 тисяч років історії людства є данністю, є статичністю», - підкреслює Руслан Бізяєв.

Принагідно він нагадує, що у 2018 році ООН оцінювала світовий бюджет корупції в один трильйон доларів. Тим не менш, констатує політолог, зрозуміло, що основна частина цієї суми – це ж не про Україну. А відтак, додає він, виникає питання, чому корупція стала невід’ємною складовою нашої політичної системи, як би не мінялися президенти, склад Верховної Ради чи влада на місцях?

«Тому що з початку існування незалежної України її політична система і економіка трималася на 2 ногах. Перша – це сировинна модель економіки, одна з її основ – це досить високий рівень корупції. І друге – у політику йшли завжди або для того, щоб заробити гроші, або для того, щоби відстояти вже зароблене», - пояснює Руслан Бізяєв.

За його словами, іншого варіанту не було, система просто не сприймала. І як би не хотіли окремі люди щось змінити, констатує експерт, у них не виходило і не могло вийти.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній проведе презентацію книги «Сковорода і Ми» 2 лютого у столичному Музеї-майстерні Івана Кавалерідзе.

Також Знай.ua писав про те, що Печорний розповів про соціальну сферу у спорті.