Про це він розповів у себе у блозі.

«Я чудово пам’ятаю реакцію українців у соцмережах після попереднього Рамштайну, коли не прийняли рішення про надання Україні танків, і всі писали: «Зрада! Зрада! Зрада!». Я сказав почекати декілька днів і все буде», - розповідає Максим Ялі.

Тепер же, констатує він, ми бачимо що Україні дадуть танків навіть більше, аніж казав Залужний в інтерв’ю, що нам потрібно 300 танків для деокупації територій і повернення до статусу-кво 23 лютого. Зокрема, зазначає експерт, вирішили надати нам 321 танк і це ще не кінець.

«Я переконаний, це саме буде і з літаками. Необхідно враховувати декілька важливих чинників. На відміну від тієї ж самої росії, диктаторського режиму, де всі рішення приймає лише 1 людина, як цар скаже, так воно і буде, Захід – це величезна кількість держав, 27 у Європейському Союзі, ще Сполучені Штати і загалом там коаліція майже із 50 держав, якщо ми говоримо про Рамштайн», - пояснює Максим Ялі.

Тобто, зазначає він, необхідно враховувати внутрішні фактори, підтримку і непідтримку цього рішення на Заході, тому що з танками було так само. Зокрема, експерт згадує, як розділилося суспільство у Німеччині, як Шольц стверджував, що Україні не дадуть танків, оскільки це призведе до ескалації. Тим не менш, констатує політолог, під тиском міжнародної спільноти, українських громадян і роботи нашого МЗС це рішення все ж таки прийняли.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Цимбалюк пояснив, що наша перемога – це вихід на міжнародно визнані кордони.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський повідомив, що диктатори завжди проводять війни, щоб закріпити свій статус.