Про це він розповів у своєму блозі.

«У своїй промові він говорив здебільшого про те, що було 80 років тому, тобто про Сталінградську битву, про війну проти фашизму та про те, як це перегукується із сьогоднішнім днем. Він просто думає, що має Радянський Союз. Він не розуміє, що в нього рф, а рф ніколи не воювала у Другій світовій, рф не є державою-переможницею. Але в голові у путіна є такий фетиш», - констатує Михайло Шейтельман.

Але найцікавіше, зазначає він, було те, що путін у своїй промові привітав російських співвітчизників закордоном. Взагалі, розповідає експерт, у російській політиці цей термін існує дуже давно і своїми співвітчизниками вони вважали всіх, хто розмовляє російською, проживаючи в різних країнах, або поїхав у різні часи з Радянського Союзу або з росії.

Тому, констатує політтехнолог, постає питання, кого вітав путін: жителів України, що розмовляють російською мовою, білорусів, країну яких він окупував, чи, може, євреїв, що говорять російською мовою, в Ізраїлі? Як він підкреслює, таких співвітчизників путін не знайде, залишається хіба що мільйон громадян росії, які втекли від мобілізації, або кілька мільйонів тих, хто виїхав з росії ще до війни, не бажаючи жити за такого режиму.

«Теза, що у вас за кордоном є співвітчизники, була правильною, можливо, до 24 лютого. Думаю, багато хто вважав себе якимись співвітчизниками мешканців російської федерації, що є якась спільна Вітчизна. Але на цьому історія закінчена, більше російська федерація не має співвітчизників закордоном. Тамбовський вовк тобі співвітчизник, володимир володимирович. російська федерація як держава, ми сподіваємося, припинить своє існування, тому ніхто сьогодні не зацікавлений бути співвітчизником країни, яка скоро розвалиться», - робить висновок Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман припустив, яким буде шлях України до ЄС.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський повідомив, якими можуть бути наслідки прямого зіткнення Китаю та США.