Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

На думку експерта, зараз нам потрібно передусім самим чесно зізнатися, що довоєнна модель економіки була неефективною. Водночас, зазначає він, дуже часто чути такі твердження, що ось яка у нас хороша модель економіки до війни.

«Насправді просто в порівнянні з війною будь-яка модель здається ідеальною. Зрозуміло, що навіть найнеефективніша мирна модель завжди краща за війну, тому є певні помилки, рефлексії», - пояснює Олексій Кущ.

Видужання ж нашої економіки, розповідає гість програми, розпочнеться з усвідомлення того, що це була помилкова модель, її треба руйнувати за всіма складовими, це була сировинна, рентна та корупційна модель.

«Її потрібно робити не сировинною, а орієнтованою на виробництво та генерацію додаткової вартості. Її треба робити не рентною, а заснованою на розвитку малого та середнього бізнесу, мікропідприємництва. Якщо ми говоримо про великий бізнес, це жорсткий антимонопольний контроль. Тобто треба руйнувати точки збору сировинних та корупційних рент, які формувалися у нашій економіці», - робить висновок Олексій Кущ.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній пояснив, що нам потрібне для досягнення української мрії.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, чи зможе Україна перейти у контрнаступ навесні.