Про це він розповів на каналі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Ці тези про аналогії вкрай некомпетентні з однієї причини. Якщо говорити про те, що таке Корейська війна і як виникла 38 паралель, яка розділила Корею на дві частини, то йдеться про конфлікт внутрішній, громадянський, коли дві частини одного корейського народу боролися за владу над усією територією країни», - повідомив Володимир Воля.

За словами політолога, на боці кожної зі сторін конфлікту були певні сили: на боці Південної Кореї - коаліція в рамках ООН, а на боці Північної Кореї – СРСР і Китай. Як зазначив Володимир Воля, йдеться не про те, що хтось окупував якусь частину Кореї, там відбулася громадянська війна, внаслідок якої країну поділили.

«Там йшлося про внутрішню громадянську війну між частинами одного народу, однієї держави, які не збиралися нікуди приєднуватися. В Україні ситуація зовсім інша, тут нічого спільного немає з «корейським сценарієм»», - заявив Володимир Воля.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, військовий експерт розповів, куди росія може завдати удару.

Також Знай.ua повідомляв, що політтехнолог Борис Тизенгаузен розповів, коли росія спробує здійснити наступ: «Вони люблять символізм».