Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, східна ідея полягає у надіях та сподіваннях на царя-батюшку, який може виявитися не тільки позитивною фігурою, але й негативною, як, наприклад, у Північній Кореї. До того ж, додає він, у цьому плані не обов’язково йдеться про якусь індивідуалізовану фігуру, це може бути також і партія, компартія, революційна сила, яка тримає у своїх руках владу і віддавати не хоче.

«Тому ті, хто сподіваються, що от якийсь один повинен прийти або справжня еліта до влади… Так проголосуйте за справжню еліту. Чого це ви будете голосувати за чесних, коли голосуєте за нечесних здебільшого?», - запитує Олесь Доній.

Згідно із концепцією «25 сходинок до суспільного щастя», розповідає він, нам потрібно вчитися обирати самостійно. Звісно, констатує ідеолог, набагато простіше бути Ємелею і чекати на печі приходу царя-батюшки, який наведе порядок у країні. Тим не менш, констатує він, ця позиція до добра не доведе, адже починати кожен має із себе, досить чекати на царя-батюшку.

«Я не претендую на роль царя-батюшки. Моя концепція може використовуватися, жити і без мене, і після мене. Це реформи власного світогляду. І мені на відміну від Фіделя Кастро не потрібно захоплювати владу і кілька десятиліть її утримувати. Цар-батюшка же хороший реформатор, а насправді все закінчувалося тисячами трупів, як і у багатьох диктаторі», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Вишинський назвав головну відмінність фашизму від соціалістичної комуністичної ідеї.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, як українці обирають свою владу.