Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, коли він прописував у своїй концепції сходинку «Вчись обирати», малося на увазі саме те, що ми самі відповідаємо за те, хто прийшов у нас до влади. Він констатує, що в Україні влада обирається шляхом представницької демократії: ми йдемо у виборчу кабінку і ставимо свою галочку навпроти того кандидата, який імпонує нам найбільше.

«Отже, варто не лише вірити одноразовим обіцянкам, а й дивитися, як людина живе, які погляди сповідує, якого політичного напрямку, чого очікувати у перспективі, тобто, чи людина чесна, чи вона професійна, чи вона моральна, тощо», - пояснює Олесь Доній.

Отже, стверджує він, ми повинні розбиратися, за кого ми голосуємо і саме про це йдеться у сходинці «Вчись обирати». За словами ідеолога, так ми повинні працювати над собою і над тим, як ми впливаємо на політичну ситуацію у нашій державі. Водночас він зазначає, що й результати демократичних виборів можна фальсифікувати.

«І що, псу під хвіст, під три чорти цю сходинку «Вчись обирати»? Кому потрібне тоді наше вміння розбиратися в ідеології партій, політичної сили, відстежувати бекграунд, історію того чи іншого політика? Я неодноразово підкреслював, що концепція грає лише комплексно, всі 25 сходинок разом. Яка сходинка тоді повинна виходити на перше місце? Сходинка №2 – «Вчись боротися за свої права і свободи», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, чому не варто чекати на царя-батюшку, який наведе лад у країні.

Також Знай.ua писав про те, що Буряченко розповів, чи позбудеться Україна олігархату.