Про це він розповів у програмі «Розвилка».

«Китайський мирний план. Як я його назвав, салат із пекінської капусти. Цей план уже офіційно опублікований і ми вже маємо як перші офіційні коментарі, так і безліч коментарів, що це було, для чого і яка кінцева мета», - зазначає Руслан Бізяєв.

Наріжним каменем концепції Китаю, пояснює він, є спроба застовпити за собою право ключового посередника. А на це, каже експерт, є кілька причин: щоб не втратити свою вагу, щоби були враховані абсолютно всі політичні і економічні інтереси Китаю, щоб у разі продовження конфлікту Китай став запасним аеродромом для світової економіки і ключовим посередником у геополітиці.

За його словами, те, що запропонував Китай, звичайно, більшою мірою не влаштовує нікого, тому що кожна зі сторін залишається при своїй точці зору. Водночас, підкреслює політолог, це не означає, що Китай став на бік росії, вони радше ситуативні союзники, але не більше того, хай навіть із якою допомогою, обмеженою певними рамками.

«Але за це Китай відіжме у росії всі ті умови, які йому потрібні. Наразі Китайський план – це така спроба поглянути у майбутнє, а сьогодні у завтрашній день подивитися можуть не тільки лиш усі. Але сама по собі позиція Китаю, якщо вона не буде підтримана більшістю світових гравців, не буде мати успіху сьогодні», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов розповів, чому росія призупинила свою участь у договорі про стратегічні озброєння.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, чим для путіна обернеться втрата Криму.