Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, українцям бракує самоусвідомлення, йдеться не лише про чужу самоідентифікацію, а про відсутність власної. Зокрема, розповідає він, окупація Криму відбулася не лише завдяки прямій агресії з боку рф, але й через те, що в українських структурах багато людей виявилися колаборантами.

«Дехто це зробив із меркантильних інтересів. Журналісти розкривають інформацію, за які кошти перебіг керівник військово-морського флоту України. Але багато хто переходив з ідейних міркувань. Яких ідейних? Вони не вважали себе українцями», - пояснює Олесь Доній.

Ідеолог підкреслює, що йдеться про людей, які усвідомлювали себе радше росіянами, аніж українцями. А відтак, констатує експерт, вони легко і просто відмовилися від українського громадянства та юрисдикції.

«Для єдності і сили держави важлива не просто територія, а щоб громадяни відчували себе спільнотою, українцями, українськими громадянами. Тому надзвичайно важлива ця теза – «Усвідом себе українцем», а не просто мати паспорт», - констатує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, як Китай і США намагаються сьогодні просувати свої концепції.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, чому українці не вміють боротися за свої соціальні права та гідну зарплату.