Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Чому не ввели одразу? Наскільки мені зрозуміло і наскільки я вже давно всередині процесу, задумка була така: якщо одразу запровадити префектів, тоді реформа децентралізації не була би такою стрімкою», - пояснює Олексій Буряченко.

За його словами, багатьох підкупала вольниця, свобода, можливість фактично безконтрольно реалізовувати повноваження на місцях, без врахування державної позиції і без тотального зобов’язання контролю за законністю рішень органів місцевого самоврядування. Інакше, констатує експерт, нівелювався би принцип невтручання в діяльність органів місцевого самоврядування.

«А навіщо тоді взагалі орган місцевого самоврядування, якщо він погоджує все у представника держави на місці? А що це за самоврядування, в принципі? Воно ж має виставляти пріоритети роботи, пріоритети розвитку громад. Якщо тобі кажуть йти туди, витрачати гроші сюди…», - підсумовує Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній пояснив, як олігархічно-монопольна система заважає масовим інвестиціям в Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Качура прокоментував провокацію росіян у брянській області.