Про це він розповів на каналі «Дикий live».

«На мій погляд, Китай не прагне реалізовувати жодних стратегій блоків. Китай зберігає традицію центру світу. Традиція політики династій, що правили китайськими царствами часів Китайської імперії та Китайської Народної Республіки, зберігається», - повідомив Андрій Єрмолаєв.

За словами політолога, Китай ніколи не прагнув експансії, але завжди прагнув залучення. Але, як зазначив Андрій Єрмолаєв, зараз Китай починає міняти позицію. Пекін не просто так останні десятиліття нарощував свою економічну міць, нарощував свою геополітичну та військову могутність.

«Китай зараз отримав унікальний шанс заявити про своє право на управління світом, світопорядком. Раніше до Китаю прислуховувалися лише гіпотетично, зберігалася деяка вторинність. А ось події останніх місяців та поява ініціативної пропозиції Китаю (мирного плану – Ред.) – це справді якесь нове позиціонування», - заявив Андрій Єрмолаєв.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, політик Дмитро Співак пояснив, чому Китай зараз намагається співпрацювати з росією: «Товариш Сі вийшов із чітким планом».

Також Знай.ua повідомляв, що політтехнолог Олександр Кочетков розповів, навіщо Лукашенку потрібен Китай: «Дозволяє утримуватись на краю військової прірви».