Про це він розповів на каналі «My.ua».

«Ми не мали сучасної протиповітряної оборони. Ми мали спадок від радянських часів, де найкращим комплексом у нас була С-300, а це фактично не протиракетна, а протиповітряна оборона. У радянських часах такі комплекси вже не вважалися сучасними, а це було 30 років тому. Це було щось на зразок зачатку протиповітряної оборони», - розповідає Олександр Кочетков.

Тим не менш, констатує він, добре, що ми це зберегли, а напередодні першого масованого ракетного удару по Україні пересунули ці комплекси протиповітряної оборони. Саме тому, стверджує експерт, ворог не захопив перевагу у повітрі і йому не вдалося, як планувалося, бомбувати наші великі міста, зокрема, передусім Київ.

«Все, на першому етапі це відпрацювали, а далі проти нас – достатньо сучасні ракети, крилаті, псевдобалістичні, балістичні, тощо. І тут нам довелося за допомогою наших союзників створювати фактично з нуля. Зараз можна сказати, що ми маємо майже одну із найпотужніших систем протиповітряної оборони у світі», - стверджує Олександр Кочетков.

Окрім цього, додає політтехнолог, нам іще додадуть системи, оскільки нам не вистачає протиракетної оборони дальнього перехоплення. І от цей Patriot, констатує він, якраз закриє цю діру у нашій обороні, а далі треба тільки нарощувати.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тизенгаузен повідомив, що росіянам не вдалося залякати український народ та весь світ.

Також Знай.ua писав про те, що Єрмолаєв розповів, який унікальний шанс зараз з'явився у Китаю.