Про це він розповів на каналі «My.ua».

«Китайському керівництву треба створити позитивний фон перед зустріччю Сі Цзіньпіна і путіна. Ця зустріч анонсується якраз на найближчі тижні. Звісно ж, Китай хоче пограти, полоскотати нерви західним країнам, зокрема, Сполученим Штатам Америки», - пояснює Олег Постернак.

Тому, стверджує він, такі подібні проросійські заяви будуть зараз лунати періодично. За словами експерта, фінальну картинку будуть забезпечувати результати зустрічі. Зараз же, розповідає він, Китаю дуже важливий час, зокрема для того, щоб підготуватися з вирішенням тайванської проблеми, час, щоб не втратити можливість дійсно росії плече підставити. Принагідно політтехнолог нагадує, що Китай не зацікавлений в тому, щоби росія повністю ослабла.

«Йому потрібна росія як періодичний подразник для Заходу. Йому потрібен путінський режим, який позбавлений впливу у Європі, і закрита росія, залежна від економічно могутнього Китаю. Це зона інтересів Китайської Народної Республіки», - підсумовує Олег Постернак.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв розповів, який унікальний шанс зараз з'явився у Китаю.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков повідомив, як росія намагається обійти українську ППО.