Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Пропаганда пропонує вам історію коротку, стислу, яку ви можете зрозуміти у будь-якому стані гарячкової або не дуже свідомості, яку ви можете переказати як плітку чи анекдот, яка змусить із жахом або подивом розкрити очі вашого співрозмовника. Механізми впливу на людей базуються на, по-перше, тому, що люди взагалі не дуже розумні за своєю суттю», - пояснює Олег Покальчук.

Як зазначає психолог, коли люди перебувають в однорідному інформаційному середовищі більше 2,5 років, це середовище для них стає єдиною інформаційною реальністю. Тобто, констатує він, той факт, що тимчасово окупованій українські території були і залишаються нашими, не надто грає роль, оскільки росія просувала там свою пропаганду.

«Кількісне і якісне домінування російських інформаційних каналів було там абсолютне багато десятків років, оскільки в це вкладалися колосальні гроші з боку росії. Тому це сталося не тут і не зараз, це результат виховання», - підсумовує Олег Покальчук.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Постернак розповів, чи може ООН врегулювати ситуацію з окупованою ЗАЕС.

Також Знай.ua писав про те, що Постернак пояснив, навіщо росія Китаю.