Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

За словами експерта, нам потрібно готуватись до того, що з нашого життя зникнуть професії, які можна автоматизувати та алгоритмізувати. І цьому, зазначає він, не треба дивуватися, адже ми читали про це фантастику у дитинстві, тобто готувалися до цього. До того ж, додає філософ, ми не думали, що ці мрії назавжди залишаться мріями.

«Попередні покоління всі мрії намагалися реалізувати: хотіли літати, як птахи, – полетіли, хотіли плавати, як риби, – попливли, хотіли їздити, швидше за звірів, – поїхали. Тобто всі ті мрії, які люди мали, протягом життя стали втілюватися. Ми ж теж мріяли про космічні подорожі, про роботів, про штучний інтелект, тощо. Ці мрії почали втілюватись. Тільки коли нам дозволяли мріяти, не говорили, що це дуже сильно нас поміняє», - пояснює Сергій Дацюк.

Як він зазначає, вислів «бійтеся своїх мрій, вони можуть здійснитися» має буквальне значення в тому сенсі, що ваші мрії вас обов'язково змінять, змінять світ і нам потрібно буде підлаштовуватися. Зокрема, констатує гість програми, йдеться про машинізацію, технологізацію, яка витісняє людину, знеособлення та знелюднення.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, чи збираються США повернутися до Центральної Азії.

Також Знай.ua писав про те, що Дубина розповів про бойові дії на передовій.