Про це він розповів на каналі «My.ua».

На думку експерта, кожен наш успіх і кожна наша проблема належать до ідейної площини. Зокрема, пояснює він, існування українців як етносу, здобуття української держави, відставання від країн Центральної Європи, боротьба із російським агресором – це все завдяки ідеям, через ідеї і в ідейній площині.

«Я почав формувати концепцію «25 сходинок». А для того, щоб її сформувати, потрібно було проаналізувати всі попередні концепції. Я проаналізував, як розвивалася українська ідея. Вона не статична, як хтось думав, вона змінювалася», - розповідає Олесь Доній.

Як зазначає експерт, будучи істориком, він сформулював дефініцію української національної ідеї та її типізацію, чого раніше не було в нашій політичній думці. За словами ідеолога, перший етап – романтичний, другий – оборонний, а третій – наступальний. Тим не менш, констатує він, жоден із етапів усе ще не закінчився, вони тривають паралельно один до одного досі.

«Але час змінюється і, відповідно, ми вступили у ще нову ситуацію – це конкуренція. Четвертий етап я виділив як конкурентний. Це конкуренція із успішними країнами. Ми мусимо і захищатися від агресора, тобто оборонний етап досі триває, у нас є ще романтизація, але ж війна завершиться нашою перемогою і після того ми зрозуміємо, що змагатися треба не лише із ворогом, а і з успішними країнами», - пояснює Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, чи має росія вплив у Центральній Азії.

Також Знай.ua писав про те, що Доній пояснив, чому етноси помирають і зникають із карти світу.