Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Зважаючи на становлення Європи, позицій Європи у світі, то відбувся такий тектонічний здвиг у політичному, ментальному значенні. Це була точка відліку, коли ми вступили в епоху Нового часу, епоху подальшого модерну. Тобто Французька революція цілком змінила ставлення людей до сучасного світу», - повідомив Сергій Чаплигін.

За словами філософа, Французька революція заперечувала минулий світ, тобто монархію, державні утворення, які були раніше. Як зазначив Сергій Чаплигін, також відбулося звільнення людини від усього того, що їй заважало, що перешкоджало її розвитку й руху вперед.

«Також це вплинуло на науку, вплинуло на літературу і на бачення людини. По суті, ми досі з залишками тієї Французької революції живемо сьогодні», - заявив Сергій Чаплигін.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, науковець Павло Гай-Нижник розповів про український консерватизм: «Сучасний тандем минулого з майбутнім».

Також Знай.ua повідомляв, що ідеолог заявив, що після війни ми вступимо у конкурентний світ і ми маємо мати із чим у нього йти.