Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«ПТСР в реальності переживає приблизно 2% учасників бойових дій. Це не масове явище. Є міжнародна класифікація хвороб, там описані різні інші поведінкові, психічні порушення, тощо. Весь цей спектр у нас буде, але ПТСР – це окреме явище, не треба його демонізувати і зводити все тільки до нього», - пояснює Олег Покальчук.

За його словами, всілякі швидкі емоційні реакції тут і зараз, яскраві якісь сплески із точки зору діагностики добрі тим, що видно анамнез, зрозуміло, де точка болю і як із нею працювати. Натомість затаєні історії, стверджує психолог, гірші і довші, там величезне поля для роботи профільних спеціалістів.

«Справа в тому, що люди такого плану – це здорові люди із порушеннями емоційної сфери. Відповідно, їх не можна класифікувати як хворих, це важливий момент. А це означає, що їм можна надавати допомогу тоді, коли вони по цю допомогу звертаються. Протоколи цього звертання бюрократичні, так це влаштоване. Частина із них може не знати просто, як, їм потрібно допомога громадянського суспільства, юристів, фахівців», - розповідає Олег Покальчук.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, чого українці мають досягнути завдяки державі.

Також Знай.ua писав про те, що Ставнійчук розповіла про розширення НАТО.