Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

Передусім експерт зазначає, що рівень травматизації після війни у кожної людини різний, це залежить від генетики, життя до цих подій, різницею між очікуванням і реальністю, конкретно пережитої травми. Окрім цього, додає він, такими травмами займаються різні спеціалісти – психологи, психотерапевти, невропатологи, психіатри.

«По-перше, це моменти реабілітації, якщо є якісь наслідки цієї травматичної події. А вони, до речі, далеко не в усіх будуть, тому що переживають дію всі, але дехто пережив, а дехто лишиться із війною в голові, така людська природа», - пояснює Олег Покальчук.

Принагідно він як соціальний психолог розповідає про кейс Корейської війни, якого варто уникати. За словами гостя програми, про ветеранів Корейської війни свого часу інформаційно забули, в американських медіа про неї говорять як про забуту війну. Це, підкреслює він, було великою моральною травмою для людей, яка породила цілу низку різних соціальних негараздів, з’явився термін самотнє покоління, загублене покоління.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, кому насправді мали вручити «Оскар».

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, до чого потрібно готуватися українцям після війни.