Про це він розповів на каналі «Дикий live».

«Добре, що Білорусь уже хоч якусь зробила заяву, оскільки на кілька днів це затягнулося і виглядало досить дивно. Щодо їхніх оцінок взагалі факту перебування можливої тактичної ядерної зброї на їхній території, то вони, як мінімум, дивні», - повідомив Ігор Рейтерович.

За словами політолога, географічне розташування ядерної зброї змінилося, тож обіцянки Білорусі не натискати червону кнопку не мають сенсу. Як зазначив Ігор Рейтерович, у цьому контексті це стало, безумовно, порушенням тих положень договору, які підписували різні країни, у тому числі і росія, і Білорусь.

«З іншого боку, тональність заяви та відсутність такої досить швидкої реакції свідчить, напевно, про те, що для Білорусі зараз ця історія не виглядає настільки привабливою, як це було, наприклад, у 2021 році. Зараз змінилася ситуація, і змінилася вона в контексті нових взаємин, які у росії та Білорусі з Китаєм», - заявив Ігор Рейтерович.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Соломон Манн розповів, у чому насправді сила Китаю сьогодні.

Також Знай.ua повідомляв, що публіцист Олександр Новохатський заявив, що Китай вступив у світову війну: «Рішення вже ухвалено».