Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Я думаю, країни Африки не змінять свою позицію щодо України, незалежно від того, до кого вони більше схиляються в американо-китайському протистоянні. Тобто це протистояння не обов'язково передбачає їхню підтримку чи непідтримку України. Ми переоцінюємо у цьому плані свою роль для інших країн», - зазначає Ілля Куса.

Як пояснює гість програми, для більшості африканських країн Китай – це найбільший торговельно-економічний партнер, а в окремих країнах – найбільший інвестор. Проте, констатує він, через це вони не біжать допомагати росії, вони тримають нейтралітет, бо це співзвучно з громадською думкою в африканських країнах. За словами експерта, багато африканських країн просто не хочуть у це втягуватися, для них це дуже віддалений конфлікт, який вони не розуміють так само, як і ми ніколи не розуміємо Африку і не мали з ними якихось важливих стосунків.

«Для них нейтралітет – це найзручніша позиція. Тобто нейтралітет доти, доки вони можуть його тримати, а поки вони можуть його тримати. Ніхто на них суттєво не тисне: американці приїхали туди не для того, щоб перетягувати Африку на бік України, а вирішувати питання, пов'язані з Китаєм», - робить висновок Ілля Куса.

Популярні новини зараз
Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, чому за китайським мирним планом переговори з рф неможливі.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, як росія воює проти свого народу.