Про це він розповів у програмі «Різні люди».

На думку експерта, безпілотник над кремлем і удар прямо по куполу – це крейсер «Аврора». Тобто, пояснює він, почався наступ і потрібний був постріл крейсера «Аврори». Окрім цього, додає гість програми, це мало вселити впевненість у наші війська і взагалі в людей, а ми засумували. Ця подія, зазначає він, була як потоплення крейсера «Москва», тільки тут безпілотник мав збити прапор.

«Я так розумію, ідея була збити прапор, бо це головний прапор російської федерації. За радянських часів тут висів головний прапор СРСР. Нас, школярів, приводили і казали, що це головний прапор СРСР. Відповідно, немає прапора – немає СРСР, немає прапора росії – немає російської федерації у символічному сенсі», - пояснює Михайло Шейтельман.

З іншого боку, зазначає він, можливо, це був casus belli, але про це говорили вже стільки разів за весь час війни, а користі нуль. До того ж, додає політтехнолог, навіть 24 лютого було складно повірити у наступ і, до речі, не було жодного casus belli.

«Я повірю, що це casus belli був, що це росіяни справді самі, щоб створити casus belli, тільки в одній єдиній ситуації – якщо вони завдадуть ядерного удару. Якщо вони завдадуть, це означає, що це був casus belli, тому що для цього він їм, можливо, був потрібен», - робить висновок Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Васильєв пояснив, що українці – не однорідний народ, у нас кожна область – інший етнос, але цінність України для всіх одна.

Також Знай.ua писав про те, що Хромець розповів, як змінити освітню систему.