Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

На думку гостя програми, те, що Тайвань намагається порівнювати себе з Україною і саме так себе позиціонувати перед США, схоже не так на реальність, як на геополітичну маніпуляцію. Проте, констатує він, опір українців російській окупації справді надихає тайванців і посилює їхню установку у разі агресії з боку Китаю.

«Але й Китай теж проводить роботу над помилками росії, дуже уважно аналізуючи поведінку особового складу, військову тактику, військову стратегію російської федерації, логістику, забезпечення, маневреність російської армії. Все це враховується у відпрацюванні спроби модернізувати китайську армію порівняно з майбутніми цілями війни з Тайванем», - пояснює Олег Постернак.

Як стверджує політтехнолог, Китай розпочне війну проти Тайваню, але вона не буде такою тупою, як війна путіна проти України в плані організації та безладу. Принагідно він згадує заголовок у New York Times, де говорилося, що у путіна навіть немає запасного плану і вся війна зводиться до того, що він намагається зберегти своє обличчя.

«Проблема будь-яких повторних подібних війн у тому, що на наступному етапі необхідно враховувати помилки. Ось Китай і Тайвань помилки росії мають бачити, розуміти. А Тайваню ще й складніше, тому що він має передбачати дії великого азіатського тигра, який під черевом і не соромиться вже у своїх зовнішньополітичних цілях та заявах щодо поглинання Тайваню», - робить висновок Олег Постернак.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський розповів, хто такі неоконсерватори.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко розповів, що спільного між путіним і Ердоганом.