Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Китаю важливо кинути виклик глобальній гегемонії США, тобто змінити правила світопорядку. Це те ключове, чого хоче Пекін. І у Лондоні це бачать. Якщо гранично спростити, то США – це диктат, це війна, це розруха, а ми пропонуємо процвітання, заробляння грошей і мир. Хто буде проти? Китайська м'яка сила зараз дуже добре помітна у глобальному світі – Латинська Америка, Африка, Азія», - пояснює Андрій Золотарьов.

Як розповідає експерт, протягом минулого року Китай активно і послідовно заходив до Латинської Америки, Африки, і при цьому китайці дають хороші гроші на проєкти, завозять своїх фахівців, але не висувають жодних політичних умов на відміну від того ж МВФ. Тобто, констатує гість програми, з ними домовитися легше, ніж із США чи Європою, тому навіть вплив Франції в Африці за останні 30 років обнулився.

Також політолог зазначає, що Китай у будь-якій кризовій ситуації бачить можливість для себе. Зокрема, продовжує він, такі можливості він знайшов навіть у російсько-українській війні, не даючи росії те, чого їй не вистачає, але допомагаючи з паралельним імпортом.

«Китай прагне позбавитися статусу виробничої колонії Заходу, а росія перетворюється на сировинну колонію Китаю. Повільно, але вірно», - наголошує Андрій Золотарьов.

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чия перемога в Туреччині вигідніша Україні – Ердогана чи Киличдароглу.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, як підвищити ефективність місцевого самоврядування