Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Дійсно наші стосунки змінилися і змінилися вони дуже. Хочу нагадати, коли вони змінилися. А змінилися вони тоді, коли розвідка США чи Британії злила інформацію, як росія збиралася вдарити ядерною бомбою по Берліну. Ми це пам’ятаємо, було дві точки – Варшава і Берлін, тому вони розуміють, які були плани. Італійці не розуміють, але, слава Богу, що Німеччина почала розуміти», - пояснює Георгій Біркадзе.

До того ж, додає він, Німеччина дійсно сильно допомагає Україні: вона вже надала 4 мільярди доларів, зараз – 2,7 мільярдів, а на 2023 і 2024 роки забронювали ще 11 мільярдів – і це тільки офіційна допомога, а є ще гранти і багато чого іншого. Також експерт зазначає, що сьогодні за величиною золотовалютних запасів на першому місці – США, а на другому – Німеччина, тому можна тільки сподіватися, щоб допомога була ще більша.

«Щодо підтримки вступу в НАТО. Було 2 країни, які були проти – Німеччина і Франція. Ми сьогодні бачимо, що на зустрічі із Зеленським Шольц запевнив нас, що 100% він підтримує вступ в Альянс. І це така перемога нашої країни і нашого МЗС», - зазначає Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фесенко розповів, коли вирішиться питання щодо передачі ЗСУ західних винищувачів.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, яку реформу потрібно передусім провести в Україні.