Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

На думку експерта, росія погодилася на зернову угоду не конкретно через Ердогана, це помилкова думка. Насправді, пояснює він, для росії сьогодні Туреччина стала хабом, вона потрібна їй економічно, а не через Ердогана.

«Слухайте, не у мене же ключі від проливу, а у них. Прийде інша людина і скаже: «До побачення з Чорного моря». Тому тут роль грає не Ердоган», - стверджує Георгій Біркадзе.

Окрім цього, додає він, Ердогана важко назвати другом України, особливо після того, як він відкрив із путіним АЕС. За словами експерта, президент Туреччини нам такий же друг, як лідер Китаю чи Північної Кореї, до того ж, вони однакові, тільки перший строїть із себе демократа.

«Єдине, за що хочу сказати подяку Ердогану, так це за те, що він і МЗС Туреччини допомогли нам із азовцями. А так, послухайте, зернова угода, а ви що, думаєте, вони з нього нічого не мають? Та вони з цього заробляють, тому їм це і цікаво. Ніякий він нам не друг», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський розповів, чим треба займатися Україні замість вступу в НАТО і ЄС.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, хто вигідніший Україні – Ердоган чи Киличдароглу.