Про це Суспільному розповіла одна з організаторок, херсонка Тетяна Линецька.

"Близько 300 людей прийшли, щоб подивитися на красу української вишиванки. Не тільки українці, котрих війна змусила шукати прихистку в іншій країні, а й німці, які сильно цікавляться українською культурою. В цей день ми влаштували показ моделей у вишиванках. У багатьох були свої вишиванки з дому, але і ми робили спеціальне замовлення, щоб на свято показати розмаїття вишиванок і візерунків", — говорить Тетяна Линецька.

Німеччина. У Бонні українці провели День вишиванки, 20 травня Фото: Тетяна Линецька

Жінка говорить, свою вишиванку залишила вдома, і додає, що родина Линецьких завжди святкувала день національного вбрання. Нові вишиті сорочки придбали, коли вже перебували в Німеччині. На чужині це вбрання Тетяна з донькою носять часто — і обов'язково на всі волонтерські та культурні заходи. За словами херсонки, українські вишиванки з задоволенням носять і люди, які живуть у Німеччині — і ті, що мають українське коріння, і ті, що таким чином підтримують нашу країну в її боротьбі з російськими окупантами.

Німеччина. У Бонні українці провели День вишиванки, 20 травня Фото: Тетяна Линецька

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Під час свята в Бонні усі охочі могли взяти участь у майстер-класах, які проводили українські майстри. Зокрема, розповіла Тетяна Линецька, діти залюбки вчилися робити писанки та малювати вишиванки на папері. Крім того, відбувся концерт за участі українських талановитих дітей та професійних артистів — Дарії Теличенко, хору "Намисто", дуету "Sisters" і спеціальної гості Анжеліки Рудницької.