Про це він розповів у блозі Олеся Донія.

За словами гостя програми, сьогодні історія України дійсно переплетена зі світовою історією: від того, що відбувається у нас, буде залежати розвиток світу, а те, що відбувається у світі, дуже впливає на нас. Тобто, стверджує він, ми стали наріжним каменем, ми в центрі, на нас усе тримається.

«І сьогодні Україна не просто воює за своє право існування, за свободу, за право обирати майбутнє. Ми фактично є на вісті боротьби демократичного ладу. А еліти, які мають бачення, відповідальність за те, як розвивати країну, між собою конкурують і проходять електоральну перевірку через вибори, суспільство підтримає цього політика чи іншого, ці еліти чи інші. У боротьбі за демократію ми приречені мати вибори, бо ми не можемо їх не мати», - стверджує Руслан Рохов.

Принагідно експерт зазначає, що й за 30 років Новітньої історії, коли була спроба узурпувати владу якоюсь групою, навіть спаплюживши електоральне волевиявлення, воно щоразу наражалось на дуже потужний спротив з боку самого суспільства. А щодо виборів зараз, стверджує він, то варто розрізняти кінець війни і військового стану.

«На мою думку, війна у нас на довго, а правовий режим військового стану, який передбачає неможливість проведення виборів, конечний. Може настати момент досягнення певних перемовин, паузи, вони відійдуть до позицій 24 лютого чи 1991 року, зроблять акт доброї волі після того, як наші їм дали доброго прочухана, і є якийсь момент логічної паузи для того, щоб зробити вибори», - пояснює Руслан Рохов.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов розповів, чому у Туреччині після виборів не було Майдану.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чи потрібен Україні флот.