Про це СБУ повідомила на своєму сайті.

«Як свідчать матеріали слідства, за його ініціативи з рахунків «Укртатнафти» було виведено майже 600 млн у гривневому еквіваленті. Це було зроблено у перший день повномасштабного вторгнення рф, ймовірно із розрахунком, що зловмисникам не доведеться відповідати за скоєну крадіжку», - зазначили в СБУ.

Як пояснюється у матеріалі, суть схеми у тому, що 24 лютого 2022 року ПАТ «Укртатнафта» переказала підконтрольній європейської компанії майже 600 мільйонів гривень, які насправді мали прийти іншому постачальнику в оплату 84 тис. тонн сирої нафти. Також зазначається, що Кіперман створив «договір-клон» із іншими реквізитами на оплату.

«На підставі зібраних доказів складено підозру колишньому члену наглядової ради «Укртатнафти» та фактичному власнику компанії-нерезидента Михайлу Кіперману, на яку виведено майже 600 млн грн. Підозра оголошена за трьома статтями Кримінального кодексу України», - розповідається на сайті.

Як повідомляв Знай.ua, Попенко повідомив про нові тарифи на електроенергію.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що вперше за останні 10 років Україна буде представлена на Архітектурному бієнале.