Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«У нас є колектив, ми в цьому колективі можемо плекати і готувати бійців, які готові на все, готові йти на дуже небезпечні операції, і саме ми можемо це організувати. У цьому якраз є моя унікальна можливість, я на відміну від будь-якого іншого керівника можу переконати бійців, що цю спецоперацію вони можуть зробити, підуть і зроблять, хоча це дуже ризиковано», - розповідає Олексій Середюк.

Буває, додає він, його просять навіть переконати у можливості якихось операцій самих командирів, і це справді часта проблема. Як пояснює військовий, люди, які все життя вчилися плавати з аквалангами або стріляти, мають якісь інші складні технічні вміння, далі ресторанів нікуди часто не ходять, тому що вони настільки круті бійці, що нема що доводити.

Тобто, стверджує командир батальйону, це такі джеймси бонди, які з огляду на свої посади та зв’язки всю війну можуть відсидітися у ресторані, але дуже рідко наприкінці вони все ж таки вдягають акваланг, тому що тільки вони це вміють, і пливуть взривати крейсер.

«За рідкими винятками це робиться. Переважно це роблять ентузіасти, цивільні, залучені особи. Практика показує, що вся ця пострадянська система підготовки дає дуже погані результати. Тобто ці всі джеймси бонди ніколи з ресторану і не вийдуть», - підсумовує Олексій Середюк.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Середюк пояснив, що їхній підрозділ справді має більшу свободу на фронті, а це означає більше ініціативи.

Також Знай.ua писав про те, що «Мадж» пояснив, як бійці батальйону «Братство» готуються до вилазок на територію рф.