Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Заміна ОЗУ пригожина на «Ахмат» пройде непомітно для наших частин, у нас контактних боїв практично немає», - стверджує Роман Світан.

Як розповідає експерт, взимку там були контактні бої, оскільки це було вигідно з точки зору тих погодних умов, дуже складно було тоді рухатися по землі, вона була практично в бруд перелопачена опадами, рухатися можна було тільки дорогами з твердим покриттям або агломераціями. І Бахмут, продовжує він, був на той час такою агломерацією, поки його ще не розбили росіяни, за Бахмутом можна було оборонятися.

Але зараз, констатує гість програми, після того, як просохло, у нас найкращі позиції на околицях Бахмута, на висотах, тому й вийшли на ці позиції, почали видавлювати росіян, утримуємо ці позиції.

«Навряд чи з-під Бахмута розпочинатиметься рух у гарячій фазі, там не зовсім стратегічно зручний район для виконання наступальних дій. Бахмут для нас – це добрий оборонний район», - розмірковує Роман Світан.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Середюк розповів про джеймси бондів, яких виховала пострадянська військова система підготовки.

Також Знай.ua писав про те, що Корчинський розповів про відповідальність за загиблих молодих бійців.