Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

«Минуле лише у нашому розумі, нашій свідомості, це образи, які ми маркуємо. Практично всі люди сьогодні не мають жодної історичної пам'яті, бо ж ти не бачив, що було 100 років тому», - повідомив Олег Хом'як.

За словами політичного психолога, навіть якщо цю історичну пам'ять передають батьки чи бабусі, дідусі, то залишається певний ступінь спотворення. Але, як зазначив Олег Хом'як, у більшості випадків наша історична пам'ять – це лише тексти, які хтось писав і масово поширював.

«У нас у свідомості немає історії, ніби ми її бачили. Це образи, які були взяті з книг, написаних людьми з якимось ідеологічним підходом і поглядом, які інтерпретували ту частину інформації, яка була їм доступна», - заявив Олег Хом'як.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Данило Яневський заявив, що ранок 24 лютого показав, що мільйонам українців важливіший свій бардак, ніж російський порядок.

Також Знай.ua повідомляв про війну та психіку: регресолог Таїсія Мельник пояснила, як не збожеволіти під час війни.