Про це він розповів на своєму каналі.

«На ЗАЕС шість реакторів, вони дуже потужні. До речі, реактори не такого типу, як на Чорнобильській атомній станції. Реактори на ЗАЕС значно більш надійні, вони достатньо безпечні. Ця станція створювалася за радянських часів, і тоді до загрози ядерного конфлікту із США ставилися дуже серйозно», - повідомив Олександр Кочетков.

За словами політтехнолога, ЗАЕС будувалася з урахуванням можливої атаки. Вона побудована таким чином, що витримає падіння величезного пасажирського літака, ядерний вибух станції поблизу, вона здатна витримувати землетруси потужністю 7-9 балів.

«І вона здатна понад рік працювати за відсутності води в Каховській ГЕС. Тобто зараз загрози теплового вибуху реакторів немає. Також ЗАЕС зараз практично не працює. Там 6 реакторів, і 5 із них заглушені, а один працює не на повну потужність. І ця енергія вже використовується для внутрішніх потреб», - заявив Олександр Кочетков.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Євген Хлобистов оцінив ризики підриву ЗАЕС: «Це не буде мати каскадного ефекту».

Також Знай.ua повідомляв, що Георгій Біркадзе розповів, хто найбільше постраждає від вибуху ЗАЕС: «Де буде роза вітрів, туди і підуть викиди».