Про це він розповів у своєму блозі.

«Венесуела та Іран є найбільшими експортерами нафти на світовий ринок, і головним їх покупцем є саме Китай. Умовно кажучи, Китай підтягує до свого економічного союзу держави, де має національні інтереси, а енергетична безпека – це основа основ економічного зростання», - пояснює Максим Ялі.

До того ж, додає він, ці дві держави об'єднані тим, що проти них Захід, а США вже протягом багатьох років дотримуються серйозного санкційного тиску. У таких умовах, зазначає експерт, той же Іран зі значною знижкою був лідером з продажу нафти до Китаю в обхід санкцій, те саме стосується Венесуели, тому тут суто економічні зв'язки.

«А те, що ці держави в ідеологічному плані на одному боці з Китаєм, це очевидно. Тож фактично це формалізація економічних, політичних союзників під одним крилом, тут зростає кількість країн, які різко протиставляють себе США та колективному Заходу», - констатує Максим Ялі.

Тому, стверджує він, це такий клуб держав, які або під санкціями, але з перспективами, або мають серйозні протиріччя зі США, або незгодні просто зі своїм геополітичним та геоекономічним статусом і намагаються його посилити, приєднавшись до єдиної держави, яка має потенціал вступити до боротьбу зі США за економічне та геополітичне лідерство у світі.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тиха розповіла про майбутній приліт у Бердянську та Енергодарі по окупантах.

Також Знай.ua писав про те, що Постернак розповів, як помер пригожин.