Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, у Києві 11340 житлових будинків, і їх можна розділити так: 85% усього цього житлового фонду потребують негайного капітального ремонту, там потрібна модернізація обладнання, відновлення зовнішніх стін тощо, а ще 3000 будинків – це аварійний житловий фонд, у якому просто неможливе проживання і який потребує негайного ремонту. Виникає питання, констатує він, як столиця до цього дійшла.

«Перше питання і перша складова – це те, що у 1992 році дозволили приватизацію житла всім, але при цьому в Україні її дозволили безкоштовно. Це перша проблема, яку не вирішили, людина стала фактично власником, але не стала ним по суті, люди при приватизації повинні сплачувати хоча би якусь копійку, 5-10%, щоб вони зрозуміли, що це», - пояснює Олег Попенко.

Другий важливий момент полягає у тому, зазначає експерт, що у 1997 році у нас відмінили сплату за капітальний ремонт будинку. Тобто, підкреслює він, фактично людина не сплачувала весь цей час внески на капітальний ремонт, а тепер виникає питання, де ці кошти взагалі взяти.

«Чудове питання. Коштів у людей сьогодні немає при цих зарплатах, накопиченнь на капітальний ремонт немає, і 30 років незалежності ніхто не піклувався про це житло. Ось тому воно у такому стані, тому що потребує негайного капітального ремонту», - підсумовує Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла про нові правила передачі показів газового лічильника.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, чи буде індексація пенсії наступного року.