Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, звісно, всі ми зацікавлені, щоб Україна не просто чинила опір російській агресії, а перемогла окупантів, і так само всі ми розуміємо, що державі потрібен мобілізаційний ресурс, армії потрібні люди, а саме від ЗСУ залежить наше життя. Тим не менш, стверджує він, потрібно ще розібратися, чи дійсно заборона на виїзд чоловіків дозволить збільшити потенціал ЗСУ.

«Мобілізація – це річ обґрунтована і необхідна. А хто найменш мотивований і хоче виїхати з країни, емігрувати? Люди, які, на жаль, з певною недовірою ставляться до нашої держави. Є відверті зрадники, які мігрували по той бік кордону, якісь царьови, чаленки, які або воюють з боку російських фашистів, або обґрунтовують необхідність окупацію України з боку фашистської росії. Це теж емігранти з боку України», - пояснює Олесь Доній.

А відтак, констатує він, чи варто взагалі їх запрошувати до українського війська, якщо є небезпека, що вони не тільки можуть перейти на бік ворога, але й вистрілити у сусіда по окопу, тощо. Тобто, підкреслює ідеолог, очевидно, що людей, які не бажають працювати на благо України, небезпечно брати у військо.

«Якщо хтось вирішив емігрувати з України, чи потрібно перешкоджати такій можливості і запрошувати в обов’язковому порядку до війська тих, хто не хоче там служити? Серед ймовірних емігрантів частка зрадників може бути. Чи раціонально запрошувати до армії тих, хто не хоче служити? І серед них є якась частка, хто ненавидить українську державу», - попереджає Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати Депутатка розкрила, як довго ми будемо без світла та тепла цієї зими Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Сидоренко розповів про видатного українського авангардиста Бориса Косарева, учнем якого йому пощастило бути.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманова розповіла, чому Захід не поспішає створювати з Україною нові союзи.