Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Останні місяці Вірменія буквально розпочала процес ескалації і на кордоні, і на території Карабаху, туди стягувалась у великій кількості військова наступальна техніка. Взагалі після закінчення 44-денної війни процеси мали йти у такому руслі, що треба було йти до миру. І Азербайджан ініціював мирний процес на основі принципів міжнародного права», – розповідає Орхан Єлчуєв.

Як він зазначає, переговори йшли на трьох майданчиках, на московському, брюссельському та вашингтонському, і Вірменія брала участь у всіх цих діалогах, але завжди в останній момент висувала якісь умови, і, по суті, процес зупинявся. Також, додає гість програми, перед усіма зустрічами, перед усіма переговорами вони бачили ескалацію або в Карабаху, або на кордоні, але Азербайджан впевнений у своїх намірах і намагається відновити суверенітет на своїй території.

«Звичайно, ми це намагалися зробити дипломатичним шляхом, пропонували різні варіанти, Азербайджан готовий інтегрувати вірменське населення Карабаху у своє суспільство і неодноразово про це заявляв, ми взагалі сприймаємо їх як своїх громадян. Але Вірменія поки що не змогла відійти від шоку попередньої війни, і є підстави вважати, що вона готувалася до реваншу, фактивно не приховуючи цього», - стверджує Орхан Єлчуєв.

До того ж, розповідає він, за останні 2,5 роки, доки було відкрито Лачинську дорогу, а це була одна з умов закінчення 44-денної війни, Вірменія перевозила по ній зброю для сепаратистів у Карабаху та якихось іранських диверсантів. Загалом, констатує гість програми, у якийсь момент Азербайджан вирішив просто прикрити це осине гніздо та відновити повністю суверенітет на своїй території.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шатилович повідомив, що росія та Північна Корея хочуть створити союз на противагу НАТО та ЄС.

Також Знай.ua писав про те, що Краєв розповів про китайсько-російські відносини сьогодні.