Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

За словами експерта, якщо говорити про розрахунки у світових валютах, то тут є така точка напруги, пов’язана із невпевненістю у завтрашньому дні, яка постійно зростає через війни і гарячі точки, тому ми будемо бачити і вже бачимо процеси переорієнтації. Зокрема, зазначає він, це стосується, того, у чому зберігають свої кошти головні центральні банки світу. За словами економіста, головним інструментом розрахунків все одно зберігається долар США, але також зараз більше також зберігають гроші у золоті.

«Щодо юаню, то взагалі багато було дискусій. Наприклад, можна подивитися на дискусії навіть 10-річної давнини, які починалися з того періоду часу, і ці відомі виступи експрезидента США Барака Обами, активізувалися дискусії щодо того, що юань занадто недооцінений, і це давало можливості виграшу для Китаю у світовій економіці, торгівлі», - розповідає Олег Устенко.

А щодо незначних коливань, які ми зараз бачимо по юаню, то це, на думку гостя програми, все одно незначні коливання. До того ж, додає він, саме Китай особливо зараз точно не зацікавлений у тому, що юань міцнішав, він би не хотів покращення курсу або додаткової ціни до юаня, бо зараз це та точка напруги і та країна, де є складні економічні проблеми.

«Якщо вони будуть укріплювати свій юань, то це означає, що у них буде знижуватися потенційно експорт, і це зниження експорту буде відбуватися у той час, коли вони взагалі знаходяться точно не у найкращому економічному стані. Китай показував велике економічне зростання протягом майже декількох десятиріч, і цього року у них є гальмування темпів економічного зростання», - пояснює Олег Устенко.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Буряченко розповів, як Європа сьогодні убезпечує себе від впливу «руского міра».

Також Знай.ua писав про те, що Вербицький розповів, скільки українські біженці заробляють у Німеччині.