Про це він розповів у програмі «Пульс тижня/Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком».

«Під час війни повністю змінюються умови. Тобто проектувалася система охорони здоров’я для мирного часу в першу чергу. Відповідно, змінилися фактори, а структури, які керують, які надають цю допомогу, вони адаптуються до змінних умов з певною затримкою, а іноді навіть не адаптуються, навіть пручаються цій адаптації», - повідомив Вадим Арістов.

За словами гостя програми, система охорони здоров’я має змінюватися не тільки в прифронтовій зоні, але й в тилу, оскільки загрози ракетних обстрілів зберігаються, а відповідно є й загроза масових жертв серед населення. Як зазначив Вадим Арістов, тим не менше охопити всю країну цими перебудовами й атаптаціями важко.

Кандидат політичних наук і юрист Олексій Буряченко зазначив, що зараз лікарні поступово адаптуються під нинішні умови й, наприклад, докорінно змінюють кількість ліжкомісць, зважаючи на можливі загрози.

«Я зрозумів таку річ: якщо Супрун свого часу воювала з ліжкомісцями, то зараз все відбувається рівно навпаки. Лікарні зараз нарощують потенціал ліжкомісць, щоб дати серйозну відповідь на можливий сценарій масової госпіталізації. Тобто все перевернулося в принципі з ніг на голову», - заявив Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз
90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних Повістку вручили мамі або бабусі: адвокат пояснив, як діяти в такому випадку В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Микола Томенко назвав освітню реформу «шоу невігласів під час війни».

Також Знай.ua повідомляв про нововведення в Україні: Ельвіра Кириленко розповіла, як пенсіонерам отримати надбавку до пенсії.