Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Якщо коротко, то так, зустріч Сі Цзіньпіна та Джозефа Байдена – це сигнал усьому світу, всім гравцям, активним гравцям, пасивним спостерігачам, країнам, які ведуть таку політику невтручання, країнам глобального Півдня», - зазначає Дмитро Співак.

Тобто, констатує він, це сигнал усім про те, що однополярний світ на основі закінчення Холодної війни та монополія однієї країни, диктат однієї країни у всіх геополітичних точках земної кулі закінчується, і йде формування біполярного світу. Ось ця зустріч, наголошує гість програми, і характеризує початок діалогу про створення цього нового світу.

«Ця зустріч більше потрібна сьогодні Джозефу Байдену, як на мене, ніж товаришу Сі. Перше – ситуація на Близькому Сході та в Україні, особливо на Близькому Сході трішки підточує, м'яко кажучи, електоральні можливості Байдена, про це говорять усі соціологічні дослідження в Америці. За рік до виборів поки Байден програє у п'яти із шести ключових штатах своєму потенційному противнику Трампу. Тому Байдену потрібно звернутися до американської нації, до своїх виборців із чимось більшим та переможним», - пояснює Дмитро Співак.

А для цього, продовжує він, Байдену потрібен Сі Цзіньпін. Зокрема, зазначає експерт, щоб врегулювати ситуацію на Близькому Сході, США потрібен Китай, тому що низка гравців у тому регіоні прислухається більше до Пекіна. Щодо війни в Україні, пояснює він, то тут треба розірвати партнерські узи між Сі та путіним, а це саме економіка, за 10 місяців товарообіг росії з Китаєм на 27,7% збільшився і досяг майже 200 мільярдів.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе заявив, що сьогодні наш народ справедливо має питання до Порошенка, так само вони будуть і до Зеленського.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко розповів, як розкрадалися гроші із місцевих бюджетів.