Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Треба розуміти, що росія сама не воюватиме, а те, що вона провокує конфлікти на Балканах, - так. І свідчень тому дуже багато, це було не лише зараз, а й до 24 лютого минулого року», – зазначає Володимир Фесенко.

До того ж, додає він, є свідчення російських спецслужб, що вони провокували кризові ситуації у Чорногорії та конфлікти у Чорногорії, Боснії та Герцеговині. Багато хто вважає, продовжує експерт, що росія причетна, хай і не прямо, а побічно до загострення відносин між Сербією та Косово.

«Балкани – це з 19 століття порохова бочка Європи. На початку 20 століття саме конфлікти на Балканах призвели до Першої світової війни. Потім 1990-ті роки минулого століття, війна на території колишньої Югославії. Залишилися вогнища тих конфліктів, що тліють, але вони залишилися, і росія, звичайно, може їх використовувати у своїх інтересах», - пояснює Володимир Фесенко.

Інше питання, підкреслює він, полягає в тому, чи вдасться росії спровокувати війну на Балканах чи ні. Проте, підкреслює експерт, сама росія не воюватиме, але провокувати конфлікти може, і точно спробує це зробити.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе заявив, що сьогодні наш народ справедливо має питання до Порошенка, так само вони будуть і до Зеленського.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко розповів, як розкрадалися гроші із місцевих бюджетів.