Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Глобальні проблеми – це ті, які не можуть бути вирішені окремою нацією або навіть сукупністю певних націй, тільки всіма разом. Тому доведеться вирішувати всю ту проблематику, яка повстає, починаючи від глобального потепління і змін клімату, і закінчуючи перспективами глобальної війни», - пояснює Валентин Гладких.

Принагідно експерт згадує слова Сі Цзіньпіна про те, що поглинання Пекіном Тайваню неминуче і досить його озброювати. На його думку, Тайвань не був навіть основним питанням, оскільки ця проблема має хронічний характер, її не можна проігнорувати і оминути, але, з іншого боку, всі прекрасно розуміють, що вирішити її не можна.

«Коли ви говорите про дві наддержави, то наддержава там є лише одна. Китаю до наддержави ще дуже і дуже далеко», - підкреслює Валентин Гладких.

За словами гостя програми, так, звісно, Китай – величезна країна з точки зору демографії, і Сі Цзіньпін говорить, що процвітання його держави жодним чином не буде стискати сферу для процвітання інших, а їхнє процвітання не становить загроз для нього. Тобто, констатує він, це парадигма конфронтаційного мислення, але загалом переважно фантазії Сі на тему лідерства.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Подоба розповіла, чи можуть українці використовувати «Кобзар» як оберіг.

Також Знай.ua писав про те, що експерти провели у Києві круглий стіл і пояснили, чого нам бракує для перемоги.