Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами гостя програми, передусім треба враховувати, що такі замітки, як правило, ми бачимо на сторінках газет і журналів, а не в офіційних заявах тих чи інших країн, які сьогодні є партнерами України.

«Чи існують якісь альтернативні сценарії? Так, безумовно, існують, було б наївно і безглуздо, напевно, заперечувати, що наші партнери мають у себе на столі різні варіанти розвитку ситуації, і зокрема такі, які, м'яко кажучи, можуть нам не сподобатися, оскільки вони суперечать нашим національним інтересам та українській формулі миру, яку презентував наш президент», - розповідає Ігор Рейтерович.

Як він пояснює, це пов'язано не з тим, що Захід хоче якнайшвидше закінчити російсько-українську війну, а з тим, що так влаштована просто західна політика, вони змушені переглядати сценарії та варіанти. Взагалі сам процес вироблення, розробки публічної політики на Заході, продовжує експерт, складається саме з цих сценаріїв і варіантів, потім вони потрапляють на стіл до політиків, а політики обирають найбільш оптимальний варіант з точки зору ресурсів, часу і тієї ситуації, яка складається на момент необхідності ухвалення того чи іншого рішення.

«При цьому тут потрібно розуміти чітко, що, судячи з офіційної заяви, ключовою все-таки на сьогоднішні є сценарій звільнення всіх територій України, тобто росія має забратися і, відповідно, покарати ті жахи війни, які вона принесла в Україну», – робить висновок Ігор Рейтерович.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Малеєв розповів, що стоїть за блокадою польських перевізників на кордоні – інтереси Польщі чи кремля.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, хто шкодить сьогодні Україні всередині держави і закордоном.