Про це він розповів на своєму каналі.

«Як то кажуть, відчуйте різницю. Пам’ятаєте, рік тому, коли Зеленський вперше відвідував США, які там овації були в обох палатах Конгресу, як його зустрічали, просто приїхав, виступив і там абсолютна більшість конгресменів проголосувала за виділення військової допомоги на 2023 рік. А зараз політичні еліти США думають про президентські вибори», - розповідає Максим Ялі.

Принагідно експерт згадує, як коментував вибори у США 2016-ого року, коли у нас уже була війна, але тоді Україна не входила навіть у топ-10 питань зовнішньої політики на дебатах. Зараз же, констатує він, республіканці розуміють, що на зовнішньополітичній арені для демократів, для президента Байдена це буде питання №1.

«І перемога, що допомогли нам встояти, дати відсіч, певні успіхи, що деокупували 50%. Ось ця цифра, як то кажуть, зустрінемося посередині. 50% ми відвоювали у 2022 році, і все, чомусь нам не дали більше зброї або не дали її вчасно. Якби те, що нам дали цього року, було 2022-ого, коли не було лінії суровікіна, ми би все відвоювали і дійсно були би вже у Криму», - пояснює Максим Ялі.

До того ж, додає він, треба враховувати, якими невеликими ресурсами ми відвоювали ці 50%: лише радянською спадщиною, Javelin, HIMARS, які нам дали, але це було навіть не два десятки. Тим не менш, констатує експерт, тоді цього вистачило, аби зруйнувати логістику, Антонівський міст, що змусило росіян залишити Херсон.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чому НАТО не реагує на російські шахеди у Румунії.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чому не варто відкривати кордон для чоловіків зараз.