Про це він розповів на своєму каналі.

«Сі Цзіньпін прибув до путіна в березні якраз після переобрання себе на черговий термін. Вони там 4 години за зачиненими дверима спілкувалися, і тоді саме путін і сказав Сі Цзіньпіну, що воюватиме 5 років», - повідомив Борис Тизенгаузен.

За словами політтехнолога, якщо проаналізувати дії та заяви Китая в той період, то можна зробити висновок, що він не хотів би схвалення такого сценарію. По-перше, як зазначив Борис Тизенгаузен, китайські дипломати їздили в Україну зі своїм мирним планом. Якби Китай погодився з рішенням путіна воювати 5 років, він не пропонував би свій мирний план.

«Китай був справді зацікавлений у тому, щоб війна закінчилася раніше. По-друге, так чи інакше, війна, яку путін розв'язав, позначається і на економіці Китаю», - заявив Борис Тизенгаузен.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Георгій Біркадзе прокоментував мовні та політичні скандали в Україні: «Загризуть одне одного».

Також Знай.ua повідомляв, що експерт розповів, що пише The Hill: «Повторює російську пропаганду».