Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Правоохоронні органи і, до речі, внутрішній аудит, який перезапустив Умєров, мають дуже спрацювати у цій зв'язці, щоб те, що прийметься (ред. – законопроєкт про мобілізацію), працювало, і працювало справедливо. Насправді тенденції потужні, ми бачимо, що ДБР, СБУ працюють серйозно, але хочеться, щоб це були не поодинокі випадки, а максимально системний підхід, і щоб всі розуміли, що, так, війна, так, ніхто не буде критикувати наших захисників просто так, але і свавілля від деяких працівників, які призводять до зриву мобілізації, а отже, і до підриву національної безпеки, ніхто не допустить», - пояснює Олексій Буряченко.

Як зазначає гість програми, у цьому контексті згадується гарний вислів: строгість законів компенсується необов'язковістю їх виконання. Тому, констатує він, цього треба уникати, корупційні історії в ТЦК, ВЛК, Міноборони, армії підривають довіру до системи, вже 2 роки війни, не можна закривати на це очі, якщо потрібно щось змінювати, то варто це робити.

Принагідно експерт згадує, як всі переживали, коли змінювали міністра оборони Резнікова, але він тягнув шлейф, його краще було змінити в тій ситуації. Як він зазначає, тут можна провести аналогію з футболом: якщо гравець гарно пройшов перший тайм, але у другому він показує себе гірше, то тренер його міняє, і вболівальники розуміють це.

«Те саме фактично й у політиці. Перший тайм війни була необхідна міжнародна допомога, тому що Україна все ж таки потребувала її, і з цим Резніков впорався, зараз трошки інша ситуація. Тобто у нас є міжнародна допомога, так, можна ще більше, але же йдуть і питання до України, що, окей, ми вам допоможемо, але давайте ви також продемонструєте щось і на полі бою», - підсумовує Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Маломуж пояснив, що заважає ЗСУ знищити вщент російські тили.

Також Знай.ua писав про те, що Жирнов пояснив, чи варто зараз турбуватися про можливу перемогу Трампа на виборах у США.