Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

За словами експерта, щоб зрозуміти вимоги польських фермерів, потрібно зрозуміти, як працює європейський аграрний бізнес. Як він пояснює, 70% доходів європейського фермера - це дотації Брюсселю, у 2010-2011 роках дотації становили 50% бюджету ЄС, а зараз – 27-28%.

«Вони скорочують достатньо серйозно аграрні дотації, а аграрний бізнес Європи звик бути під потужною фінансовою парасолею. Ми ж розуміємо, що це дуже не подобається аграрним виробникам Євросоюзу», - констатує Олег Пендзин.

По-друге, зазначає він, у ЄС дуже жорсткий контроль за екологічністю вироблення продукції, є заборони використання багатьох хімікатів, а не так давно партія зелених протягнула дуже цікаві речі, пов'язані зі збереженням екологічного різноманіття. Як пояснює експерт, йдеться про те, що не всі посівні площі, які є у вас у власності, ви як європейський аграрій можете використати для виробництво продукції, до 25% має бути нічим не засіяні. Це все, констатує він, зменшує можливості щодо виробництва аграрної продукції.

«А тепер маємо картинку. Останній десь півтора року ціни на збіжжя в Європі є низькими порівняно там з попередніми часами, і тут достатньо потужний захід української аграрної продукції, яка є по якості краща, а по ціні дешевша», - пояснює Олег Пендзин.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ус прокоментував ситуацію із корупцією у часи війни.

Також Знай.ua писав про те, що Дульський розповів, чи росія нападе на країни Балтії.