Про це він розповів на своєму каналі.

«Американці шукають зараз можливості, яким чином поза Конгресом можна знайти щонайменші шанси передати ATACMS Україні, хоча б кілька штук, для того, щоби продемонструвати, що саме Сполучені Штати передають, показують приклад, а далі за ними піде Німеччина», - розповідає Олександр Мусієнко.

Принагідно він згадує, що так само було з танками: спершу Британія вирішила передати Україні Challenger, далі США – Abrams, після цього почалися флешмоби, присвячені Leopard, у соцмережах і на різних майданчиках, і рішення нарешті було ухвалене.

«Ми здійснювали цей в хорошому сенсі потрібний тиск на німців, щоби зрештою танки були передані. Зараз, мені здається, саме час робити флешмоб про Taurus і ATACMS. Я навіть не знаю, мабуть, ATACMS, а тоді лиш Taurus, тому що по-іншому це вже не спрацює», - зазначає Олександр Мусієнко.

До того ж, нагадує він, Reuters та інші ЗМІ пишуть, що Іран передав росії 400 ракет, а багато представників американської адміністрації мовчить. Це, підкреслює експерт, реальна загроза з боку Ірану, країни, яка хоче знищити Ізраїль, союзника США, і яка підтримує путіна. На його думку, найкращою реакцією було би передати Україні далекобійні ракети ATACMS і Taurus.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе заявив, що Туск повинен вирішити ситуацію на кордоні, інакше про братські відносити йтися не може.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко зробив прогноз для ЗСУ на 2024 рік.