Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

За словами експерта, Україна спокійно могла би звернутися до суду через ситуацію на кордоні з Польщею і виграти його, адже закон на нашому боці. Тим не менш, пояснює він, коли йде війна і нас щодня потрібна допомога, зброя, техніка, неправильно сваритися із сусідом, якого ми ще й вважаємо другом.

«Але, якщо Туск не може вирішити питання зі 100 неадекватними людьми, тоді нема чого говорити про якісь братські відносини. Дуже багато що зробили (ред. – поляки для українців), але хочу нагадати, що сьогодні Польща заробляє більше, ніж ми, це я кажу про економічні цифри», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Як він нагадує, все почалося з того, що деякі наші аграрії були у змові з польськими аграріями, і зерно, яке мало йти транзитом, залишалося у Польщі, тобто провина була з двох боків, але ми змінили міністра і взяли ситуацію під контроль, тепер є ліцензування, ми все рахуємо, куди і скільки зерна йде. Отож, констатує експерт, всі питання були зняті, а сьогодні поляків знову щось не влаштовує.

«Сьогодні йдеться про те, щоби взагалі не постачалось наше зерно. Тільки я не можу зрозуміти, чому. Чому російська федерація це може робити, а ми – ні? Чому? Тому я вважаю, що все це проплачені історія. І я впевнений, що нам потрібно вимагати від уряду (а це законні вимоги від нас), щоби обов'язково, якщо Туск прийшов до влади, будь ласка», - пояснює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що насправді ми імпортуємо з Польщу більше, аніж експортуємо в неї, тобто вони зароблять на нас і ще чомусь протестують на кордоні.

Також Знай.ua писав про те, що Ланг розповіла, що нас чекає на фронті та у міжнародних відносинах у березні.