Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, на депутатському з’їзді у Придністров’ї конкретизували, що в регіоні проживає 220 000 громадян росії чи російськомовних громадян. Тобто, пояснює він, це такий сигнал кремлю: ви кажете, що захищаєте своїх по всьому світу, от і у нас тут є такі, кого треба захищати, щоб мали собі на увазі.

«Зараз росія включить пропагандистські рупори про те, що проти населення в Придністров'ї йде геноцид, це все буде транслюватись зокрема на Молдову з намаганням сказати: «Дивіться!». Підігрівати настрої у самій невизнаній республіці. Тобто вони поки що ось на це розраховують. Це не введення військ, але все ж таки», - пояснює Олександр Мусієнко.

І тут, підкреслює він, треба відстежувати найголовніше – це пересування громадян, особливо чоловіків, які прилітають до Кишиніву і тримають курс кудись на лівий берег Дністра. А прилітають вони, стверджує експерт, з різними паспортами, але переважно якимись рейсами, які першу точку свого маршруту мають з росії.

«Пам'ятаєте ситуацію 2023 року весни, коли вже Україна один раз попереджала про те, що росія може відправляти вагнерівців для розхитування ситуації в Молдові. Це було пізніше, ще коли президентка Молдови дякувала українському президентові Володимиру Зеленському за те, що він допоміг і зірвав певні сценарії. Не виключено, що це може розглядатись і зараз», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Gaya розповіла, яке майбутнє нас чекає у найгіршому варіанті розвитку подій.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як скоро російські льотчики почнуть відмовлятися виконувати бойові завдання.